Cum tratam fractura costala

Cum tratam fractura costala550px-Treat-Broken-Ribs-Step-1

Coastele fracturate sunt urmare a unei lovituri în zona pieptului, ca urmare a unui accident de cădere sau de mașină. În mod normal, coastele fracturate se vindeca fara tratament in aproximativ 2 luni. Oricum, pot aparea complicatii. De exemplu, o coastă ruptă ar putea perfora un organ intern, cum ar fi un rinichi, ficat sau plămân. Deci, ar trebui să știți cum să tratati coastele rupte pentru a preveni deteriorarea corpului.

Pași

Diagnosticati problema

1     Verificați dacă aveți următoarele simptome pentru a determina dacă aveți una sau mai multe coaste fracturate:

  • Simti durere atunci când respiri profund. Alte simptome pot include dureri de cap, amețeli, somnolență sau senzație de oboseală.
  • Ai dureri când te apleci sau te răsucesti.
  • Durerea se agravează atunci când apesi pe zona afectata.
  • Ai sentimente de frica sau anxietate.

2
Fa o programare la medic. Trebuie să te asiguri că ai leziuni interne în afară de coaste fracturate. Cere medicului un examen fizic. Medicul va apăsa pe piept pentru a găsi zonele  dureroase. Verifica-ti, de asemenea, inima și asculta-ti respirația.

Tratarea coastelor fracturate

1
     Gestioneaza durerea. Ai 3 optiuni:

  •          Ia medicamente cu prescriptie medicala, medicamente anti-inflamatoare, cum ar fi Voltaren, naproxen sau ibuprofen. Aceste medicamente reduc durerea si inflamatia.
  •          Medicul vă poate da o rețetă cu medicamente pentru dureri mai puternice dacă celelelate nu funcționează.

Medicul vă poate prescrie injectii de anestezie pentru dureri extreme. Injecțiile sunt de lungă durată și blocheaza nervii care conecteaza coastele intre ele.

2
Odihneste-te mult.
Evitati activitatile fizice care provoaca durere. Medicul poate recomanda un minim de timp, ca 6-8 săptămâni.Odihna ofera coastelor timp pentru a se vindeca în mod corespunzător.

3
Efectuează unele tehnici pentru a minimaliza complicațiile pulmonare, cum ar fi colapsul pulmonar parțial sau pneumonia.

  • Respirați adânc cel puțin o dată la fiecare oră.
  • De asemenea, puteți tusi în timp ce sunteti treaz. Tusea reduce, de asemenea, orice complicație pulmonară.

4

Puneti gheață pe coastele rupte.

  • Faceti asta la fiecare 20 de minute sau până când dispare umflarea.